- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε την ταρτιέρα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις αγκινάρες για περίπου 8΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί, τον άνηθο, τα αυγά, το γιαούρτι και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες με τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα της φόρμας. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει, αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού.
- Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 40΄ ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί και η βάση.
____
*Πώς καθαρίζουμε τις αγκινάρες: Κόβουμε το κοτσάνι τους. Αφαιρούμε όλα τα φύλλα και καθαρίζουμε περιμετρικά τις «κούπες», τις καρδιές, με ένα μαχαιράκι. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τον «μαλλιαρό» πυρήνα από την καρδιά τους. Τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε μπολ με λεμονόνερο για να μη μαυρίσουν.
Πηγή: Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη / gastronomos.gr.