- Μαραίνουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με 2-3 κουταλιές νερό κατ’ αρχήν, και προσθέτουμε το λάδι όταν το νερό έχει σχεδόν απορροφηθεί.
- Βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε σταδιακά νεράκι μέχρι να μισοψηθεί ο κιμάς, και μετά ρίχνουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο, και αφήνουμε να ολοκληρωθεί.
- Όταν έχει γίνει κι έχουν απορροφηθεί και τα υγρά του, χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι όπως συνηθίζουμε στις ομελέτες και τα αδειάζουμε στο τηγάνι.
- Όταν πήξει το αυγό και ψηθεί από τη μια μεριά γυρίζουμε την ομελέτα με ένα πιάτο και την αφήνουμε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
⇔
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα. Ταιριάζει και με κρασάκι και με μπίρα.
- Πηγή: cretangastronomy.gr.