για τη ζύμη
- Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι έως ότου γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το αυγό και πλάθουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους και να γίνει μια ενιαία μπάλα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15΄.
- Ανοίγουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε και ψήνουμε στους 180° για 17΄.
για τη γέμιση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να καραμελώσει και να πάρει καφέ χρώμα. Το αφαιρούμε.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα κιντέατα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα με τα αυγά. Προσθέτουμε το μπέικον, το μίγμα με τα κιντέατα, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο και τη γραβιέρα.
- Τοποθετούμε το τελικό μίγμα στην ψημένη τάρτα και ψήνουμε στους 180° για 17΄.
⇔
Μπορούμε να σερβίρουμε με γιαούρτι ή ανθόγαλα.
Σάββας Καρίπογλου