Ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι τον Μάιο οπότε και θα γίνει ο γάμος της χρονιάς, που δεν είναι άλλος από αυτόν του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ. Ήδη τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν όσες λεπτομέρειες μπορούν να βρουν για την τελετή αλλά και για τη δεξίωση που θα ακολουθήσει. Ένα από τα πρόσωπα που έχουν ήδη συγκεντρώσει την προσοχή είναι ο Νίκος Κουλούσιας, ένας από τους 25 σεφ που κλήθηκαν να μαγειρέψουν για τους καλεσμένους του ζευγαριού.
Ο διεθνής σεφ με καταγωγή από την Κοζάνη έχει… ταΐσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ του είχε γίνει πρόταση και για το γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ωστόσο τότε βρισκόταν εκτός Αγγλίας.
Όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, συνεργάζεται χρόνια με εστιατόρια που βρίσκονται στη λίστα του βρετανικού παλατιού, και τα οποία μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες κέτερινγκ βασιλικού επιπέδου. Με τους 24 επίλεκτους σεφ έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν. «Ο καθένας θα βάλει το λιθαράκι του στο μενού», τόνισε.
Οι προετοιμασίες για το τραπέζι του γάμου έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο και είναι πυρετώδεις. Το «λιθαράκι» του Έλληνα σεφ θα είναι κάτι από την πατρίδα του, και συγκεκριμένα ο κρόκος Κοζάνης «που δεν λείπει από το βαλιτσάκι του». Στην απαίτηση να υπάρχει κάτι από τη μεσογειακή κουζίνα υψηλής διατροφικής αξίας, ο Νίκος Κουλούσιας πρότεινε το κρητικό ελαιόλαδο το οποίο τελικά πήρε το «πράσινο φως».
Ο Νίκος Κουλούσιας στο Ουίνδσορ