- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, την πιπεριά, τη ζάχαρη, το κρασί και το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 10-12΄, ή μέχρι να πήξει λίγο και να μελώσει.
- Προσθέτουμε τον παστουρμά και το σουτζούκι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5-6΄, ώστε να αναμιχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
- Αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται (το σουτζούκι και ο παστουρμάς είναι αλμυρά και πικάντικα).
⇔
Σερβίρουμε το μεζέ ζεστό, με φρυγανισμένο ψωμί.
- Πηγή: gastronomos.gr / Νίκη Χρυσανθίδου.