Δημοσίευμα, που προκαλεί έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτήματα, φιλοξενήθηκε σήμερα στον τουρκικό Τύπο. Συγκεκριμένα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, μια ημέρα με τη γνωστοποίηση του περιστατικού με το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω, αλλά και τις δηλώσεις του Τούρκου αρχιστράτηγου για Αιγαίο και Κύπρο, δημοσιεύει άρθρο που έχει τίτλο «Τι θα συμβεί αν βυθιστεί ένα ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο».
Το Ρontos-News.gr επέλεξε να αναρτήσει την ακριβή μετάφραση αντί οποιουδήποτε άλλου άρθρου ή σχολιασμού. Ακολουθεί το κείμενο (μεταφρασμένο) που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της Yeni Safak.
Ιμπραήμ Καραγκιούλ (İbrahim Karagül), εφημ. Yeni Safak
Υπάρχουν πολύ σοβαρές υποψίες ότι εκείνοι που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό και έφεραν την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου με τη Ρωσία, προετοιμάζονται για ένα ανάλογο σαμποτάζ εναντίον της Τουρκίας. Και πάλι, μετά από εντολές που θα δώσουν κύκλοι του Γκιουλέν και των Ατλαντιστών, μπορεί να ανάψει το φυτίλι μιας νέας σύγκρουσης, που θα ξεκινήσει φαινομενικά ως μια ελληνοτουρκική κρίση.
Μπορεί κανείς να σκεφθεί ότι πίσω από τη ρητορική της έντασης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και κυρίως πίσω από τις πολεμικές δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών, κρύβεται αυτό το σενάριο. Η δήλωση που έκανε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση του Αφρίν, ότι «Η Τουρκία έχει τη δύναμη να πολεμήσει ταυτοχρόνως σε δυο μέτωπα», έγινε για να δείξει ότι υπάρχει αυτή η εκτίμηση απειλής.
Η παρούσα κατάσταση δείχνει ότι επειδή δεν μπορούν να κάνουν τίποτε την Τουρκία απ’ έξω, προετοιμάζονται να την εγκλωβίσουν σε μια επιχείρηση, χρησιμοποιώντας την επιρροή που ασκούν στο μέσα σύστημα. Το πιθανό σενάριο δε είναι το εξής: Όσο συνεχίζεται οι αύξηση της έντασης και από τις δύο πλευρές, να γίνει ένα «ατύχημα», δηλαδή ένα πλοίο του τουρκικού στόλου να χτυπήσει ένα ελληνικό σκάφος ή πλοίο και την ίδια στιγμή με το σύνολο των κρατών της ΕΕ και την υποστήριξη των ΗΠΑ να δημιουργηθεί ένα Δυτικό μέτωπο εναντίον της Τουρκίας, σέρνοντας τη χώρα μας σε ένα μεγάλο αδιέξοδο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Οι ΗΠΑ στη Συρία έστησαν παγίδα στην Τουρκία
Και σίγουρα, αυτήν την επίθεση, που θα χρεωθεί στην Τουρκία, θα περάσει αρκετός καιρός για να μάθουμε ποιοι κύκλοι την έστησαν και πώς στήθηκε η σκευωρία. Όπως έγινε και με το ρωσικό μαχητικό που το κατέρριψε η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (ΤΠΑ). Και εκείνη η επίθεση, έμεινε στην πλάτη της Τουρκίας, το κράτος προσπάθησε να αποκαλύψει αυτήν την υπόθεση, και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι τη σχεδίασαν και την εκτέλεσαν τα στελέχη του Γκιουλέν στην ΤΠΑ, μετά από εντολές της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ.
Αμέσως μετά την κατάρριψη, οι ρωσοτουρκικές σχέσεις διακόπηκαν, όλα τα κέρδη που είχαν επιτευχθεί μέχρι τότε μηδενίστηκαν και η Τουρκία καταδικάστηκε να υπακούει στην πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ στη Συρία είχαν στήσει παγίδα στην Τουρκία. Φυσικά, η εικόνα ξεκαθάρισε με την επίθεση (πραξικόπημα) της 15ης Ιουλίου.
Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, μαζί με κάποιες αραβικές χώρες, χρησιμοποιώντας το δίκτυο Γκιουλέν στο εσωτερικό, έκαναν την μεγαλύτερη επίθεση εναντίον μας στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας.
Με την επίθεση εκείνη η Τουρκία θα εγκλωβιζόταν και πάλι στον άξονα των ΗΠΑ, θα χάναμε τη Θράκη και ολόκληρη την Ανατολική και ΝΑ Τουρκία.
Η νέα αρχή στις σχέσεις με Ρωσία εξουδετέρωσε σχέδιο των ΗΠΑ και Ισραήλ
Εάν τη νύχτα εκείνη, στις 15 Ιουλίου, δεν εξουδετερωνόταν το πραξικόπημα, η χώρα θα οδηγούνταν στο διαμελισμό και η Τουρκία θα οδηγούνταν σε πόλεμο με το Ιράν. Εκείνοι που σχεδίασαν το πραξικόπημα, είχαν προετοιμαστεί, είχαν χαλάσει οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και είχαν γίνει οι προετοιμασίες για έναν πόλεμο με το Ιράν. Το δίκτυο Γκιουλέν, το ΡΚΚ και το ΙΚ, τα είχαν χρησιμοποιήσει με βάση αυτό το σχέδιο. Όμως εκείνο το βράδυ οι ιστορία γύρισε ανάποδα, όλα τα σχέδια μηδενίστηκαν. Η Τουρκία με τη Ρωσία έκαναν μια νέα αρχή. Οργάνωσαν ένα μηχανισμό τριμερούς συνεργασίας με το Ιράν, που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Συρία. Μετά απ’ αυτό, όλα τα σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Συρία κατέρρευσαν. Οι επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» στην Τζαραμπλούς, Αλ Μπαμπ και στο Αφρίν, είναι απτά αποτελέσματα αυτής της νέας πραγματικότητας.
Το σχέδιο που δεν μπόρεσε να πετύχει στο εσωτερικό, τη φορά αυτή επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στα βόρεια της Συρίας.
Χρησιμοποιώντας το PKK/PYD, επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένα διάδρομο από το Ιράν μέχρι τη Μεσόγειο, περιοχή που μετατράπηκε σε ένα μέτωπο εναντίον της Τουρκίας. Όμως το σχέδιο αυτό κατέρρευσε με την επιχείρηση του Αφρίν. Η πύλη του διαδρόμου αυτού προς τη Μεσόγειο έκλεισε. Όλο αυτό δεν είναι θέμα τρομοκρατίας, με το διάδρομο αυτόν έγιναν προετοιμασίες για έναν πόλεμο εναντίον της χώρας μας, κάτι που αποκαλύφθηκε με την κατάληψη του Αφρίν από τον τουρκικό στρατό. Τώρα οι ΗΠΑ, καλώντας τη Γαλλία στη Συρία, άρχισαν να δημιουργούν ένα νέο μέτωπο εναντίον της Τουρκίας και της Συρίας. Σκέφθηκαν ότι η επιχείρηση στο Αφρίν θα διαρκέσει πολύ και ότι η Τουρκία θα βυθιστεί στο βούρκο της Συρίας. Όμως η Τουρκία όχι μόνο ολοκλήρωσε γρήγορα την επιχείρηση, αλλά άρχισε να προετοιμάζεται για άλλες επιχειρήσεις ανατολικά.
Πρέπει να εκκαθαριστεί η περιοχή μέχρι το Ιράν και να είμαστε σε συναγερμό στο Αιγαίο
Δεν μπόρεσαν να μας γκρεμίσουν με το πραξικόπημα του Γκιουλέν, δεν μπόρεσαν να μας λυγίσουν με το διάδρομο στα νότια σύνορά μας, τώρα άρχισαν να ετοιμάζουν επίθεση από Δυτικά. Ακριβώς σ’ αυτή τη φάση εμφανίστηκε το σενάριο μια ελληνοτουρκικής σύγκρουσης στο Αιγαίο, με τη βύθιση ενός ελληνικού πλοίου. Η Τουρκία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο. Οι νέες απειλές μπορεί να ταξινομηθούν ως εξής:
- Να γίνει νέο σαμποτάζ στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας.
- Να τορπιλιστεί από μέσα η συμμαχία AKP-MHP.
- Νέες ενέργειες εις βάρος μας στη βόρεια Συρία από ΗΠΑ-Γαλλία.
- Να ξεσπάσει μια μεγάλη συμπλοκή στο Αιγαίο.
Αυτά είναι ορισμένα από τα σχέδια για να μας οδηγήσουν στην κατάρρευση και το διαμελισμό. Όπου εκδηλωθεί η επίθεση, πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο άμυνας. Μέχρι τις εκλογές του 2019 θα δοκιμάσουν όλα τα σχέδιά τους. Ό,τι αρχίσαμε στο Αφρίν, πρέπει να το συνεχίσουμε μέχρι τα σύνορα με το Ιράν. Όμως πρέπει να είμαστε σε συναγερμό στο Αιγαίο. Όποιο και αν είναι το τίμημα, η Τουρκία δεν πρέπει να διστάσει να δώσει απάντηση με επίθεση, σε κάθε σχέδιο εναντίον της. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
- Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ είναι γενικός διευθυντής της Γενί Σαφάκ (Yeni Safak), που είναι η επικοινωνιακή ναυαρχίδα του Ερντογάν και του ΑΚΡ.
- Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης.