Το Συμβούλιο Εφετών, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ουρανίας Σταθέα, είπε «όχι» στην έκδοση και του δεύτερου από τους εννέα κουρδικής καταγωγής Τούρκους (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα) που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο λίγο πριν από την άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στις αρχές Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Εφετών είχε πει «όχι» στην έκδοση ενός ακόμα Κούρδου.
Η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγησή της τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος ο εκζητούμενος εάν δικαστεί στην Τουρκία να αντιμετωπίσει και επιπλέον κατηγορίες. Επίσης, έκρινε ότι τα νέα στοιχεία που είχαν ζητηθεί και εστάλησαν από τις τουρκικές Αρχές είναι μια απλή περίληψη των προηγούμενων που ούτως ή άλλως θεωρούνται ελλιπή και αόριστα. «Δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για να λάβει χώρα η έκδοση του παρόντος κατηγορούμενου στις τουρκικές Αρχές», είπε η Ουρανία Σταθέα.
Ο 48χρονος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η Τουρκία ζητά την έκδοσή του χωρίς χειροπιαστά στοιχεία επειδή «ήταν επαναστάτης και αγωνιζόταν εναντίον του φασιστικού συστήματος», και πρόσθεσε ότι του αποδίδουν πράξεις, όπως η ένοπλη επίθεση εναντίον του γενικού εισαγγελέα το 2015, σε περίοδο κατά την οποία ήταν κρατούμενος στη Γερμανία. Ακόμα, πρόσθεσε ότι είχε φυλακιστεί στην Τουρκία από το 1990 έως το 2002 για την πολιτική του δράση, και στη συνέχεια από το 2004 έως το 2006 για τις ίδιες κατηγορίες για τις οποίες ζητείται η έκδοσή του.
Το ένταλμα της τουρκικής Δικαιοσύνης είναι για ένταξη σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, και υπάρχει και ένα δεύτερο που αφορά την κατηγορία για προσχεδιασμένη δολοφονία, στο οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ– δεν περιγράφεται ούτε ο βαθμός συμμετοχής ούτε ο ακριβής ρόλος του.
Ο 48χρονος μετά τη λήξη της διαδικασίας οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή, καθώς κρατείται για αδικήματα και στην Ελλάδα. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ προσθέτει ότι η Τουρκία έχει διαβιβάσει αίτημα έκδοσης και τη γυναίκα που είχε συλληφθεί μαζί με τους υπόλοιπους Κούρδους στην Αθήνα.