Συγκλονισμένοι είναι όλοι στο ιταλικό ποδόσφαιρο με την είδηση του θανάτου του αρχηγού της Φιορεντίνα Ντάβιντε Αστόρι. Ο 31χρονος αμυντικός βρέθηκε σήμερα νεκρός στο ξενοδοχείο, στο οποίο είχε καταλύσει η ομάδα της Φλωρεντίας, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με την Ουντινέζε στο «Φρίουλι».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 31χρονος αμυντικός πέθανε στον ύπνο του πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.
«Η Φιορεντίνα είναι βαθύτατα σοκαρισμένη και αναγκάζεται να ανακοινώσει τον θάνατο του αρχηγού της. Για αυτή τη φοβερή και ιδιαίτερη κατάσταση, πρωτίστως για την οικογένειά του, ζητούμε την διακριτικότητα των ΜΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας. Μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση αποφασίστηκε από την ιταλική Ομοσπονδία η αναβολή των αναμετρήσεων Ουντινέζε-Φιορεντίνα και Τζένοα-Κάλιαρι και στη συνέχεια όλης της αγωνιστικής της Serie A.
Ο Ντάβιντε Αστόρι γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1987 και άρχισε την καριέρα του στην ερασιτεχνική Ποντίσολα. Στη συνέχεια πήγε στις ακαδημίες της Μίλαν και το 2006 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα των «ροσονέρι». Το 2008 μεταγράφηκε στην Κάλιαρι, με την οποία είχε 174 συμμετοχές. Τη σεζόν 2014-15 μετακόμισε στη Ρόμα αποτελώντας μαζί με τον Κώστα Μανωλά το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας των «τζιαλορόσι». Στη Φιορεντίνα αγωνίστηκε αρχικά δανεικός τη σεζόν 2015-16 και κατόπιν αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή. Παράλληλα, ήταν διεθνής με την εθνική Ιταλίας, μετρώντας 14 συμμετοχές.