- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για περίπου 2-3΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, 1 λίτρο νερό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4΄, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10-15΄, μέχρι να μισομαλακώσει και να απορροφήσει αρκετά από τα υγρά. Ανακατεύουμε τακτικά, για να μην κολλήσει το ρύζι.
- Ρίχνουμε όλα τα μύδια (με κέλυφος και χωρίς), χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8-10΄, μέχρι να γίνουν τα μύδια και να ανοίξουν (αυτά που έχουν κέλυφος, όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε) και να μαλακώσει και να χυλώσει το ρύζι.
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
- Πηγή: gastronomos.gr / Νίκη Χρυσανθίδου.