- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το αυγό με το γάλα, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας το αλεύρι, τον άνηθο και το κρεμμύδι. Φτιάχνουμε χυλό και στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου περίπου 28 εκ.) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μίγμα του χυλού και αφήνουμε να ψηθεί για 4-5΄ έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, το γυρίζουμε ανάποδα, ώστε να γυρίσει η πίτα με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω και την αδειάζουμε πάλι στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε για άλλα 4-5΄ και από την άλλη πλευρά, και σερβίρουμε τη σπανακόπιτα στιγμής ζεστή.
⇔
Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με τυρί φέτα, κάποιο αλλαντικό και φρέσκο ψωμί.
- Πηγή: gastronomos.gr / Νίκη Χρυσανθίδου.