- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το λάχανο για περίπου 10΄. Το στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το λάχανο για 1-2΄, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, την πιπεριά και αλατοπίπερο.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20΄, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα (προσέχουμε, όμως, να μην παραβράσει το λάχανο).
- Πηγή: Νίκη Χρυσανθίδου / gastronomos.gr.