- Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά και τη μαργαρίνη.
- Προσθέτουμε στη μαγειρική σόδα το χυμό από το λεμόνι, στη συνέχεια την αμμωνία, και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
- Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι – να γίνει μια ζύμη μαλακή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο αλεύρι. Το ζύμωμα πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον ένα τέταρτο.
- Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Πλάθουμε τα λουκούμια, είτε σε μικρά στρογγυλά σχήματα είτε κυλινδρικά, και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα αλείφουμε με αυγό από πάνω και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (15-20΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C).
Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign