Σας έχει τύχει να νομίζετε ότι έχετε σκόρδο, αλλά όταν ετοιμάζεστε να πάρετε μια-δυο σκελίδες να διαπιστώνετε ότι έχουν… εξαϋλωθεί λόγω πολυκαιρίας; Ιδού το κόλπο για να μην ξεμείνετε ποτέ ξανά!
Είτε για το μαγείρεμα είτε για να φτιάξετε μια ωραία σκορδαλιά, αυτός ο πολτός θα σας λύσει τα χέρια.
ΥΛΙΚΑ
3 κεφάλια σκόρδο |
6-7 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο |
½ κ.γ. αλάτι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφαιρούμε τα πολλά φύλλα και κόβουμε από πάνω περίπου 1 εκ.
- Χωρίς να τις καθαρίσουμε, βάζουμε τις σκελίδες σε κατσαρολάκι με βραστό νερό και βράζουμε για 10′.
- Σβήνουμε το μάτι και τις αφήνουμε μέσα στο νερό για λίγη ώρα.
- Αφού κρυώσουν λίγο, πιέζουμε την κάθε σκελίδα, η οποία πλέον ξεφλουδίζεται εύκολα.
- Τις βάζουμε στο μπλέντερ με ελαιόλαδο και αλάτι και τις πολτοποιούμε.
- Βάζουμε τον πολτό σε αποστειρωμένο βαζάκι, καλύπτουμε με αρκετό λάδι, κλείνουμε καλά το βάζο μας, και αφού κρυώσει τον διατηρούμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.