- Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
- Σε μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε στο μίγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
- Σε μια φόρμα 18×8 που έχουμε καλύψει με μεμβράνη περιχύνουμε το μίγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 60΄.
- Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
- Πηγή: akispetretzikis.com.