- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και το ζεσταίνουμε στο φούρνο για 5-6΄, μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει, το βγάζουμε από το φούρνο. Δεν σβήνουμε το φούρνο, τον αφήνουμε στους 180° C.
- Στρώνουμε τις ροδέλες μήλων στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλλα.
- Χτυπάμε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τις βανίλιες. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε πολύ σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40-45΄.
- Την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Πηγή: gastronomos.gr / Άννα Ναθαναηλίδου.