- Μαραίνουμε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να στεγνώσει από τα υγρά του.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60΄.
⇔
Αντίθετα με τα υπόλοιπα κέικ που τα δοκιμάζουμε κάνοντας μια τρύπα με πιρούνι για να δούμε αν θα βγει στεγνό, αυτό εδώ μένει πάντα υγρό, εξαιτίας των λαχανικών που «κατεβάζουν» υγρά.
- Πηγή: olivemagazine.gr / Ελένη Ψυχούλη.