H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του διεθνούς επιθετικού Μάρκο Λιβάια από τη Λας Πάλμας με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ο Μάρκο Λιβάια γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1993 στο Σπλιτ της Κροατίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της NK GOŠK και της Omladin6ac Vranjic, πέρασε από τα τμήματα υποδομής και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και της Χάιντουκ. Το 2011 πήρε μεταγραφή στην Ίντερ με την οποία κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων NextGen Series (έξι συμμετοχές στην πρώτη ομάδα), ενώ μεσολάβησαν και οι δανεισμοί του στη Λουγκάνο και την Τσεσένα.
Στη συνέχεια μετακινήθηκε με μεταγραφή στην ιταλική Αταλάντα και το Μάιο του 2014 αποκτήθηκε από τη Ρούμπιν Καζάν έναντι έξι εκατ. ευρώ. Έπαιξε δανεικός και στην ιταλική Έμπολι και πέρυσι το καλοκαίρι μετακόμισε στα Κανάρια Νησιά με τη φανέλα της Λας Πάλμας. Στην Πριμέρα Ντιβισιόν αγωνίστηκε 25 φορές σκοράροντας 5 γκολ. Ο Μάρκο Λιβάια έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Κροατίας από την Κ15 μέχρι την Κ21 με συνολικά 54 συμμετοχές και 24 γκολ.
«Ήρθα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας»
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας του με την ΑΕΚ ο Μάρκο Λιβάια δήλωσε στο aekfc.gr: «Είμαι χαρούμενος γιατί ήρθα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Είμαι σίγουρος ότι έκανα την καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου και δεν βλέπω την ώρα να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και να ξεκινήσω προπονήσεις με την ομάδα μου.
»Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ λάτρεψαν τον Σέρχιο Αραούχο, αυτό που θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις είναι για να συμβεί το ίδιο με εμένα. Ο πρώτος μου στόχος είναι να κατακτήσω με την ΑΕΚ το πρωτάθλημα, αλλά αυτό πάει για πιο πίσω. Αυτό που τώρα μετράει είναι να δουλέψουμε σκληρά για τον πρώτο στόχο χρονικά, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Champions League».