- Βράζουμε το κρέας, το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια, μέχρι να μαλακώσει, και το στραγγίζουμε.
- Σε άλλη κατσαρόλα σε νερό που βράζει ζεματάμε ελαφρώς τα χόρτα.
- Σε καθαρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, και στη συνέχεια βάζουμε και τα χόρτα.
- Αφού βάλουμε και το αλεύρι αφήνουμε λίγο να σοταριστεί και σβήνουμε με το κρασί έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε χυμό λεμονιού (ανάλογα με την προτίμησή μας), αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο, και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
- Σιγοβράζουμε για 30’ και στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Φωτογραφίες: Κώστας Κατσίγιαννης για το pontos-news.gr.