Ο Σάββας Καρίπογλου «πειραματίζεται» για ακόμα μία φορά με την ποντιακή κουζίνα και δημιουργεί πιάτα με πιο μοντέρνα μορφή, έτοιμα να… διεκδικήσουν θέση σε γκουρμέ εστιατόρια!
ΥΛΙΚΑ
3 φρέσκα παντζάρια (με τα φύλλα) |
1 κλωνάρι σέλινο |
1 ματσάκι δυόσμο |
1 αγγουράκι τουρσί |
1 σκελίδα σκόρδο |
2 κ.σ. ξίδι |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
1 κεσεδάκι γιαούρτι |
2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα |
αλάτι, πιπέρι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τα φύλλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα κόβουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα καρύδια και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.