- Αναμιγνύουμε το πλιγούρι με τα μπαχαρικά και τα δύο είδη πελτέ και το απλώνουμε σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ ή σε ταψί.
- Προσθέτουμε το βραστό νερό σταδιακά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και ελέγχοντας ότι το πλιγούρι το απορροφά όλο και δεν περισσεύει καθόλου νερό στο σκεύος.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη το σκεύος και σκεπάζουμε καλά με μια πετσέτα της κουζίνας για να φουσκώσει καλά το πλιγούρι μας. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (και τα σκόρδα, αν επιλέξουμε μια σκορδάτη νότα, αν και προσωπικά πιστεύω ότι δεν το χρειάζονται) και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν καθόλου.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αφήνουμε 1-2 δευτερόλεπτα στη φωτιά και αποσύρουμε.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο φουσκωμένο πλιγούρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια, ζυμώνοντας καλά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
- Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Πλάθουμε ζυμώνοντας και σφίγγοντας τη ζύμη με τα δάχτυλα και την παλάμη μας καλά το καθένα, δίνοντάς τους το χαρακτηριστικό σχήμα του kofta (που θυμίζει τα δικά μας μικρά σουτζουκάκια, δες φωτο).
- Τοποθετούμε τα kofta σε πιατέλα και αφήνουμε να σταθούν για λίγη ώρα ώστε να στεγνώσουν λίγο, να απορροφήσει το πλιγούρι όση υγρασία μπορεί ακόμα και να γίνουν έτσι ακόμα πιο συμπαγή για το σερβίρισμα.
- Αναδημοσίευση από το twominutesangie.com.