Ο ομογενής Έξαρχος Σουρλίγκας αποφάσισε να αποκαλύψει στους Αυστραλούς τη νοστιμιά ενός από τα πιο αγαπημένα εδέσματα των Ελλήνων, των λουκουμάδων. «Ως Έλληνες λειτουργήσαμε μέχρι τώρα λίγο πατριωτικά, κρατώντας τους λουκουμάδες μόνο για μας, για τις γιορτές μας και τους γείτονές μας. Η Μελβούρνη όμως είναι πολυπολισμική πόλη και προσφέρεται για ν’ ανοίξουμε την αγορά και στους Αυστραλούς, για να γνωρίσουν και αυτό το είδος του ντόνατς», υποστήριξε ο ίδιος μιλώντας στο neoskosmos.com.
Με εμπειρία 20 χρόνων στο χώρο της εστίασης αποφάσισε πρόσφατα να πάρει το ρίσκο να στήσει σε κεντρικό σημείο της Μελβούρνης ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα ελκυστικό χώρο που φέρει το όνομα Lukumades και βέβαια σερβίρει αποκλειστικά λουκουμάδες.
Λουκουμάδες που σερβίρονται με τον παραδοσιακό τρόπο, με μέλι και κανέλα, αλλά και σε πολλές άλλες εκδοχές για όλα τα γούστα, με νουτέλα, με μπισκότα, με παγωτό και ό,τι άλλη λιχουδιά μπορεί να βάλει το μυαλό σας.
Ο φιλόδοξος ομογενής επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι επεξεργάστηκε για αρκετά μεγάλο διάστημα τη συνταγή, παίρνοντας βέβαια βοήθεια από Έλληνες φίλους και συγγενείς στην Αυστραλία αλλά και στην Ελλάδα.