- Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε το σιρόπι σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμόνι και το ξύσμα, τα ανακατεύουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν καταψυχθεί το μίγμα, μετά από δύο ώρες περίπου, παίρνουμε ένα πιρούνι, σπάμε τους κρυστάλλους πάγου και ανακατεύουμε.
- Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια το χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αφράτο.
- Βάζουμε το σορμπέ σε ένα τάπερ και το βάζουμε πίσω στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.
Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign