Με τιμές οι Κιώτες της Αργολίδας υποδέχθηκαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας πίσω στον τόπο της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr. Την ιερή εικόνα συνόδευσαν Κιώτες από την Ιτέα Φωκίδος όπου είχε μεταφερθεί στις 16 Μαρτίου για προσκύνημα μετά από αίτημα κατοίκων της Ιτέας καθώς και του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Μετά την υποδοχή της στη Νέα Κίο ακολούθησε κατανυχτικός εσπερινός.
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κουκουζέλησας ή Τριχερούσας φυλάσσεται στον ιερό ενοριακό ναό Θεομάνας-Οδηγήτριας της Νέας Κίου και είχε μεταφερθεί από την Κίο της Μικράς Ασίας από πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην Ν. Κίο της Αργολίδας. Την εικόνα της Τριχερούσας διέσωσε η Ζωή Πιππίδου, αφού έκοψε την εικόνα στην μέση για να καταφέρει να τη σώσει από τους Τούρκους.
Η Κίος της Αργολίδας ιδρύθηκε το 1927 και φιλοξένησε πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και συγκεκριμένα την Κίο της ξακουστής μητρόπολης Νικαίας. Η εικόνα της Τριχερούσας είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος εικόνα από τις τέσσερις εικόνες που έφεραν οι πρόσφυγες από την Κίο. Είναι μεγάλης παλαιότητας και ιδιαίτερα ξεχωριστή γιατί αποτελεί ένα θαυμάσιο συνδυασμό μοναδικό στα ελληνοχριστιανικά δεδομένα, της Παναγίας της Κουκουζέλισας της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας και της Τριχερούσας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.