- Βράζουμε τα ρεβίθια (με λίγο νερό) και τα περνάμε από ψιλό μύλο.
- Χτυπάμε το ταχίνι με λίγο χλιαρό νερό και το λεμόνι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε έως ότου δέσουν μαζί με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε το αλάτι και τα πιπέρια.
- Σερβίρουμε σε μπολ ή μικρές πιατέλες και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και τις μαύρες ελιές (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσι).
- Πηγή: Αρχιμ. Δοσιθέου, Οψοποιών μαγγανείαι, ήγουν Καλογηρική μαγειρική, εκδ. εφ. Το Βήμα.