Για όσους πονοκεφαλιάζουν σχετικά με το πώς θα εντυπωσιάσουν το έτερον ήμισυ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ένα μπαρ στο Τόκιο έχει την ιδανική λύση: ένα κοκτέιλ από έντομα ή ένα περίεργο επιδόρπιο με… καραμελωμένο κοριό! Το Duranbar στο κεντρικό Τόκιο ήδη από την Κυριακή λάνσαρε ένα ειδικό μενού με ποτά και γλυκά, για όσα ζευγάρια αντέχουν (και έχουν την περιέργεια) να δοκιμάσουν νέες γεύσεις.
Ο κατάλογος, ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων, περιλαμβάνει από κοκτέιλ εντόμων με κράνμπερι και νερό, έως καραμελωμένα σκουλήκια με αμύγδαλα και κάσιους.
Η σαντιγί που κοσμεί ορισμένα επιδόρπια περιλαμβάνει το ζουμί ενός τεράστιου ταϊλανδέζικου κοριού του νερού που φημίζεται για τη γλυκιά του γεύση. Ο συγκεκριμένος κοριός θεωρείται εκλεκτό έδεσμα, που δεν περιλαμβάνεται συχνά σε μενού στην Ιαπωνία.
Ο φοιτητής Γιούτα Σινοχάρα, που μίλησε στην τηλεόραση του Reuters, και ο οποίος διοργάνωσε βραδιά με κοκτέιλ με κοριούς, προκειμένου να προωθήσει μια εναλλακτική γαστριμαργική κουλτούρα, δήλωσε ότι έχει πολύ πλάκα να τρως έντομα, τα οποία άλλωστε είναι πλούσια σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.
Σε παγκόσμιο επίπεδο τουλάχιστον 2 δισ. άνθρωποι τρώνε έντομα και περισσότερα από 1.900 είδη έχουν χρησιμοποιηθεί ως τροφή, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).