- Παίρνουμε 5 ποτηράκια χαμηλά του ουίσκι. Μοιράζουμε σε αυτά ισόποσα τα τριμμένα μελομακάρονα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα και το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε και το ρούμι και χτυπάμε επίσης μέχρι να ενωθούν.
- Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτηράκια. Αν θέλουμε πιο όμορφο οπτικό αποτέλεσμα χωρίς να τα πασαλείψουμε, κάνουμε αυτή τη διαδικασία με κορνέ ζαχαροπλαστικής. Διαφορετικά μοιράζουμε την κρέμα με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.
- Μόλις είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του τσιζκέικ με χοντροκομμένα καρύδια, με τριμμένο μελομακάρονο και κανέλλα, και περιχύνουμε, αν θέλουμε, με λίγο μέλι.
- Πηγή: laxtaristessyntages.blogspot.gr / Χρυσαυγή Μπόμπολα.