Ετοιμάζουμε τη σούπα
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμυδάκι για 5΄.
- Προσθέτουμε τον καταψυγμένο αρακά και αλάτι και τα ανακατεύουμε μαζί.
- Προσθέτουμε 1.450 ml βραστό νερό και τη ζάχαρη.
- Κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε τη φωτιά χαμηλά για περίπου 10-15΄, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, και με blender χειρός πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε σε αλάτι και πιπέρι.
- Περνάμε τον πολτό από μέτριο σουρωτήρι σε άλλο σκεύος. Προσθέτουμε την κομμένη φρέσκια μέντα και –αν χρειαστεί– ξαναζεσταίνουμε ελαφρά πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρισμα
- Μεταφέρουμε σε ζεστά πιάτα σούπας, γαρνίροντας το καθένα με γραμμές από την κρέμα γάλακτος και τους μαύρους σπόρους κρεμμυδιού ή με τσιπς από ξεροψημένο μπέικον, και διακοσμώντας με φρέσκα φυλλαράκια μέντας.
- Από τη σελίδα του Δημήτρη Παπαζυμούρη caruso.gr.