- Ζεσταίνομε το λάδι στο τηγάνι και το ρίπτομε στο σιμιγδάλι, το οποίον έχομε βάλει σε λεκάνη μαζί με το αλεύρι, τα τρίβομε καλά μέχρις ότου αναμιχθούν και τότε προσθέτομε την ζάχαρι και το μισό ποτήρι του κρασιού νερό.
- Εξακολουθούμε να τα δουλεύομε καλά, προσθέτοντες τ’ αρωματικά, το κονιάκ, τον ζωμό του πορτοκαλιού, την φλούδα ξυστήν και τέλος το μπέκιν, το οποίον έχομεν ανακατεμένο με μισή χούφτα αλεύρι.
- Ζυμώνομε καλά όλη την μάζα, τα πλάθομε διάφορα σχήματα, τα βάζομε σε ταψί και τα ψήνομε σε μέτριο φούρνο αρχικώς, κατόπιν δε σε δυνατώτερο, ώστε να πάρουν χρώμα.
- Αφού τ’ απομακρύνωμεν από τον φούρνον, τα αφήνομε να μισοκρυώσουν για να μη τρίβωνται και τα ρίπτομε μέσα στο σιρόπι, το οποίο έχομε και βράζει, με μισό φλυτζάνι νερό, το αποσύρομε δε από την φωτιά μόλις τα ρίψωμε μέσα, και αφού παραμείνουν 5-6 λεπτά της ώρας, τα βγάζομε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζομε σε πιατέλα.
- Τα πασπαλίζομε με ολίγη κανέλλα και ζάχαρι ψιλή και ρίπτομεν επάνω των και λίγα καρύδια με σησάμι κοπανισμένα.
Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign