- Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλλα και το ξύσμα λεμονιού και δουλεύουμε πάρα πολύ καλά με το χέρι.
- Τα φουντούκια (ή καρύδια) και τις σταφίδες τα αλευρώνουμε λίγο για να μην κολλήσουν και τα ρίχνουμε στο μίγμα, και συνεχίζουμε να το δουλεύουμε (δεν πρέπει να γίνει σφιχτό).
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο, στη μέση, στους 180° Κελσίου, για 45-60΄ (ανάλογα με το φούρνο· μετά τα 45΄ τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα).
- Αφού κρυώσει η πίτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ζάχαρη άχνη.
Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign