- Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών.
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοτσάνια με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να σωθούν τα υγρά από το σπανάκι. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε ένα μπολ στην άκρη.
- Συνεχίζουμε με το ίδιο τηγάνι το μαγείρεμα, αφού το σκουπίσουμε με χαρτί κουζίνας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°, με αέρα.
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
- Βάζουμε τα μανιτάρια στο ταψί, με την κοίλη τους πλευρά να κοιτάζει προς τα πάνω.
- Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα μανιτάρια με το μίγμα από το σπανάκι. Από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα κι ένα κομμάτι τυρί.
- Ψήνουμε για 20-25΄ μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
⇔
Αν θέλουμε, σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα της επιλογής μας.
- Πηγή: akispetretzikis.com.