Βαθιά θλίψη σκόρπισε στους Ρωμιούς της Πόλης η δυσάρεστη είδηση για την απώλεια του τελευταίου μεγάλου ζαχαροπλάστη της ομογένειας, του Χαράλαμπου (Χάρη) Λένα. Ο εκλιπών ταυτίστηκε με το φημισμένο Βαylan στο Μπεµπέκι (Bebek) του Βοσπόρου καθώς ήταν γιος του Φίλιππα Λένα, ιδρυτού των ζαχαροπλαστείων Baylan. Η κηδεία του τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου (Ταξίµ) και ο ενταφιασμός του έγινε στον οικογενειακό τάφο, στο κοιμητήριο της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας Σταυροδροµίου, στο Σισλί (Şişli).
Ο ομογενής Χάρης Λένας, απόφοιτος του Ζωγραφείου Λυκείου και συνεχιστής του ζαχαροπλαστείου που ίδρυσε ο ηπειρώτης πατέρας του Φίλιππος Λένας το 1923 στο Πέρα, ήταν ο πρώτος ζαχαροπλάστης στην Τουρκία, όπως αναφέρει το rumvader.org, με ειδικές σπουδές στο αντικείμενό του από την ακαδημία Zuckerbäcker Schule της Βιένης καθώς και με συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια στη Γερμανία και Ελβετία, ειδικότερα πάνω στη σοκολάτα.
Το ζαχαροπλαστείο Baylan στην Χαλκηδόνα
Επιστρέφοντας στην Πόλη ως καταξιωμένος ζαχαροπλάστης και σοκολατοποιός, ο Χάρης Λένας ακολούθησε τα χνάρια και συνέχισε την οικογενειακή παράδοση τόσο στο κατάστημα στο Πέρα όσο και σ΄ αυτό του Γαλατά. Το 1962 η οικογένεια άνοιξε το τρίτο μαγαζί στη Χαλκηδόνα (Kadıköy), που είναι και το μόνο που παραμένει σήμερα μαζί με το νεότερο στο Μπεμπέκι του Βοσπόρου.
Από τις καινοτομίες που έφερε στην Πόλη και που αμέσως επιβλήθηκαν ως νέες τάσεις στην ζαχαροπλαστική ήταν ο καφές εσπρέσο και καπουτσίνο, οι σοκολάτες κροκάν ή με λεμόνι, το ιταλικό παγωτό και τιραμισού, τα moncherie. Από τα διαχρονικά και διάσημα γλυκά του ζαχαροπλαστείου με τα οποία μεγάλωσαν οι παλαιότερες γενιές αλλά γνωρίζουν πολύ καλά και οι νεότερες είναι το Kup Griye, trüf ή montebianco αλλά και οι περίφημες σοκολάτες του.
Η φήμη των ζαχαροπλαστείων Baylan και το όνομα της οικογένειας Λένα έχει αποτυπωθεί ανεξίτηλα στη μνήμη των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης. Από την περασμένη Παρασκευή, με την αναγγελία του θανάτου του, ο τουρκικός Τύπος με αφιερώματα και άρθρα έκανε εκτενή αναφορά στο όνομα του Χάρη Λένα και την ανεκτίμητη συμβολή του στο γαστρονομικό χάρτη της Πόλης και όχι μόνο.