Μοιάζει με είδηση που έρχεται από το μακρινό μέλλον, ωστόσο αφορά το παρόν. Ομάδα Αυστραλών επιχειρηματιών επένδυσε αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε επιστημονική έρευνα με απώτερο στόχο την αύξηση της διάρκειας παραμονής του φρέσκου γάλακτος στα ράφια όχι για μια ή δύο εβδομάδες αλλά για 100 μέρες!
Το εγχείρημα που φέρει την υπογραφή της εταιρείας παραγωγής αναψυκτικών MADE, με έδρα τη Μελβούρνη, κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο εκτιμάται πώς δεν θα αργήσει να γίνει η απόσβεσή του.
Η εμφιάλωση του γάλακτος θα γίνεται σε μπουκάλια ανακυκλώσιμου πλαστικού που θα προστατεύει τη γεύση και παρά τη μεγάλη παραμονή του σε αυτά, θα διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση του.
Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει την πρώτη συμφωνία, ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων, για μηνιαία εξαγωγή 200.000 λίτρων γάλακτος στη Μαλαισία. Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο, ενώ σύντομα αναμένεται η οριστικοποίηση εξαγωγών και σε άλλες ασιατικές χώρες.