- Πλένουμε καλά τη συκωταριά και βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Την ζεματάμε για 10΄ μέσα στο νερό. Την βγάζουμε, την καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και το λαρύγγι, και την ψιλοκόβουμε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ταυτοχρόνως τα τριμμένα κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ψιλοκομμένη συκωταριά, τουλάχιστον για 5-6΄.
- Προσθέτουμε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 10΄ περίπου.
- Χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού. Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν, σκεπάζουμε, τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6΄, ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 30΄.
- Όσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε μια σφικτή μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζουμί από τη κατσαρόλα μας.
- Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.
⇔
► Μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε μέσα και 1 φλ. ρύζι για σούπα.
► Αντί για αυγολέμονο μπορείτε να προσθέσετε 3-4 ψιλοκομμένες ντομάτες. Είναι θέμα γούστου.
- Πηγή: eliasmamalakis.gr.