- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ταχίνι μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες και τα καρύδια.
- Λαδώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ανακατεύουμε το σουσάμι με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε όλη τη λαδωμένη επιφάνεια της φόρμας. Την γεμίζουμε με το μίγμα του κέικ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε το κέικ για 30΄. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170◦C και ψήνουμε για άλλα 30΄. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign