Έσβησε στα 50 του χρόνια από επιπλοκές της γρίπης ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Οικονομίδης, βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους αλλά και τη μικρασιατική και ποντιακή οικογένεια που τόσο πιστά υπηρέτησε.
Γεννημένος το 1965 από Μικρασιάτες γονείς, είχε ασχοληθεί συστηματικά με την ιστορία της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης, και την πολιτιστική παράδοση.
Συγγραφέας και παραγωγός ιστορικών ντοκιμαντέρ, είχε βοηθήσει σε πολλές παραγωγές και ποντιακούς συλλόγους, ενώ έδινε πάντα το παρών στις εκδηλώσεις των σωματείων.
Δρ Πολιτικός Μηχανικός, τον τελευταίο καιρό συνεργαζόταν με την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ήταν συντονιστής της Πενταμελούς Επιτροπής της επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης της Καθ’ ημάς Ανατολής. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι το βιβλίο Ρύσιο-Αρετσού-Darica – Γεωγραφική και ιστορική μελέτη της βιθυνιακής πόλης, και το ιστορικό ντοκιμαντέρ Η αλησμόνητος Αρετσού Κωνσταντινουπόλεως.
Πρόσφατα, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης είχαν γίνει προβολές της τελευταίας δουλειάς του, του ιστορικού ντοκιμαντέρ Ρωμιοί αρχιτέκτονες της Πόλης. Επρόκειτο για μια ταινία συνέχεια και επιστέγασμα της ομώνυμης έκθεσης, που έγινε το 2010 στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την «Κωνσταντινούπολη – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».
Ζούσε μόνιμα στην Κερατέα Αττικής. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής ενάντια στον ΧΥΤΑ, μαζί με τον δημοσιογράφο Βάιο Σύρο είχαν κάνει το ντοκιμαντέρ 128 Κερατέα: Μια πραγματική ιστορία.
Η κηδεία του Γρηγόρη Οικονομίδη θα γίνει στις 15:00 στον Άγιο Γεώργιο Κερατέας.