Έξι μέτρα βάθος και νερό που έφθανε σε ύψος τουλάχιστον τα δύο μέτρα είχε το αρδευτικό αυλάκι, μέσα στο οποίο βρέθηκε το μεσημέρι αναποδογυρισμένο το αυτοκίνητο όπου είχαν εγκλωβιστεί οι Βασίλης Γρατσάνης και Γιάννης Κορδώσης.
Οι δύο άνδρες αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Παρασκευής και βρέθηκαν νεκροί.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε στο αρδευτικό αυλάκι που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού-Αστακού, στο ύψος της Κατοχής. Η Αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι η εξαφάνιση των δύο ανδρών είχε δηλωθεί από συγγενικά τους πρόσωπα στις 6:00 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού.
Όσον αφορά την διακρίβωση των συνθηκών θανάτου των δύο ανδρών, διενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού, το τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατος των δύο ανδρών προήλθε από πνιγμό.