ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι |
180 γρ. σιμιγδάλι |
2 αυγά |
240 γρ. φρέσκο βούτυρο |
170 γρ. άχνη ζάχαρη |
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ |
½ κ.γ. αλάτι |
50 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα |
750 γρ. ζάχαρη |
600 γρ. νερό |
½ κ.γ. χυμό λεμονιού |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10΄ το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα γυάλινο σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 5΄.
- Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5΄.
- Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180° μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.