- Ρίχνουμε στο πλακερό λίγο λαδάκι (1 κ. σούπας) και άλλο τόσο νερό. Μόλις ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι και τα γυρίζουμε 3-4 βόλτες μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να μπερδευτούν καλά τα υλικά. Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και με το ξύσμα λεμονιού.
- Τα αφήνουμε τα να βράσουν στο ζουμί τους (κυριολεκτικά) – άλλωστε δεν θέλουν και πολύ χρόνο.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα ασπράδια καλά και με μέθοδο «κορδόνι» (αργή και συνεχή ροή) προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και το περιχύνουμε με το αυγολέμονο. Δεν ανακατεύουμε με την κουτάλα, απλώς ανακινούμε το σκεύος με τα χέρια, κυκλικά.
⇔
Συνδυάζεται ιδανικά με ψητό φιλέτο γαλοπούλας (250 γρ./άτομο).
- Πηγή: halkidikifocus.gr.