- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νισεστέ, τη βανίλια και τα αυγά. Όταν πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα.
- Αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης βουτυρωμένα.
- Ψήνουμε τη γαλατόπιτα σε μέτριο φούρνο.
- Όταν κρυώσει την περιχύνουμε με το σιρόπι, το οποίο έχουμε ήδη φτιάξει βράζοντας όλα μαζί τα υλικά.
- Πηγή: Σούλα Μπόζη, Μικρασιάτικη κουζίνα – 200 παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες της Ανατολικής Θράκης, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου, ειδική έκδοση της Real Media AE.