- Πρώτα ετοιμάζουμε το ζωμό βράζοντας όλα τα λαχανικά σε λίγο παραπάνω από 1,5 λίτρο νερό.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 15΄, σκεπασμένη με το καπάκι.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και βράζουμε για άλλα 5-6΄.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και με μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε το μεγαλύτερο μέρος της.
⇔
- Σερβίρεται ζεστή με flakes παρμεζάνας και λίγο μαϊντανό.
- Διαβάστε ΕΔΩ για τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσου.
Πηγή: medlabgr.blogspot.com