Το χειμώνα μια ζεστή σούπα είναι ό,τι πρέπει… Αν είναι και σαν τον παραδοσιακό ποντιακό τανωμένο σορβά, ακόμα καλύτερα!
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό |
1 κούπα πλιγούρι |
1 κρεμμύδι τριμμένο |
Λάδι ή βούτυρο |
Αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένο δυόσμο |
Νερό |
Εκτέλεση
- Αρχικά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λαδάκι ή βούτυρο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
- Έπειτα ρίχνουμε το νερό και περιμένουμε να βράσει.
- Παράλληλα πλένουμε το πλιγούρι και μόλις το νερό βγάλει μπουρμπουλήθρες, το βράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
- Αφού βράσει το πλιγούρι, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το γιαούρτι. Το ζουμί είναι περίπου 2 βαθιές κουτάλες.
- Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, βάζουμε το δυόσμο. Αφήνουμε τον τανωμένο σορβά στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη.