- Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα χόρτα, τα ζεματάμε λίγο σε νερό που βράζει.
- «Χαρατσώνουμε» το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, να θωρακιστεί, με ελαιόλαδο και το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα χόρτα.
- Συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι αυτά να καλυφθούν και να βράσουν για περίπου 60΄.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, και το χυμό των λεμονιών ή αυγολέμονο.
Καλή όρεξη!