Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Καβάλας άνοιξε τα φτερά του και ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη. Ο θίασος του έργου Δάφνες και Πικροδάφνες των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά (σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη) πέρασε τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας κι έδωσε δύο παραστάσεις στην αίθουσα του φημισμένου Ζωγράφειου Λυκείου.
Οι συντελεστές της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν, ειδικά τη στιγμή που η γαλανόλευκη υψώθηκε επάνω στη σκηνή. Το γιατί εξηγεί, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-MΠΕ, ο διευθυντής του Ζωγράφειου Γιάννης Δεμιρτζόγλου. «Σ’ αυτόν το φάρο του ελληνισμού στην Πόλη, όπου πλέον η πάλαι ποτέ σκοτεινή, σήμερα κατάφωτη είσοδος του Ζωγράφειου Λυκείου υποδέχθηκε μαθητές, καθηγητές και ομογενείς για ν’ απολαύσουν το έργο-σταθμό στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία, εμφανίστηκε πρώτη φορά, έστω και επί σκηνής, μια ελληνική σημαία ως αναπόσπαστο κομμάτι του σκηνικού, όπως αυτό οραματίστηκε ο σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης, ενδύοντας ένα κείμενο που θίγει καίρια τα διαχρονικά προβλήματα του μικροκομματισμού».
Οι συντελεστές της παράστασης Δάφνες και Πικροδάφνες μπροστά στην είσοδο του φημισμένου Ζωγράφειου Λυκείου
Το Ζωγράφειο Λύκειο είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Κωνσταντινούπολη. Προσφέρει υψηλού επιπέδου μόρφωση και διατηρεί άσβεστη την κουλτούρα των ομογενών της Πόλης.