Αναμφίβολα στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να δει και να θαυμάσει ο κάθε επισκέπτης της. Αν πάντως βρεθείτε αυτόν το μήνα στην Πόλη, αξίζει να δώσετε σημασία και σε δύο εξαιρετικές προσπάθειες. Στην έκθεση «Η ζωή είναι μικρή, ενώ η τέχνη μεγάλη: Η τέχνη της θεραπείας στο Βυζάντιο» στο Μουσείο του Πέραν, και επίσης στην προβολή της ταινίας του Μπάμπη Μακρίδη L, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.
Η έκθεση, που προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο καθημερινά στο χώρο της, έχει ξεκινήσει από τις 11 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως τις 26 Απριλίου. Πήρε το όνομά της από το γνωστό απόφθεγμα του Ιπποκράτη, και στόχο έχει να αναδείξει την τέχνη και την πρακτική της θεραπείας στο Βυζάντιο από τους ρωμαϊκούς χρόνους μέχρι και τη βυζαντινή περίοδο.
Τα εκθέματα προέρχονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πόλης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την Παναγία του Νεοχωρίου, το Μουσείο Ρεζάν Χας, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, βιβλιοθήκες της Οξφόρδης, το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς και ιδιωτικές συλλογές.
Όσο για την ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, παρουσιάζεται στις 17 Απριλίου (στις 19:00) στο πλαίσιο του κύκλου προβολών από τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, που διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η ταινία συμμετείχε και στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ. Πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης. Θα προβληθεί με τουρκικούς υπότιτλους και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.