Βυθισμένη στο πένθος είναι η Γαλλία μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ Γάλλους και δυο Αργεντινούς στην επαρχία Λα Ρόχα της βόρειας Αργεντινής, όταν συγκρούστηκαν στον αέρα τα δύο ελικόπτερα στα οποία επέβαιναν ενώ συμμετείχαν στα γυρίσματα του ριάλιτι σόου «Dropped».
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και τρεις Ολυμπιονίκες. Πρόκειται για την Καμίλ Μουφά, χρυσή Ολυμπιονίκη της κολύμβησης στο Λονδίνο το 2012, τον χάλκινο Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας το 2008 Αλεξίς Βαλντίν και την περίφημη ιστιοπλόο Φλοράνς Αρτό.
Καμίλ Μουφά
Τα δύο ελικόπτερα, που είχαν ναυλωθεί από την εταιρεία παραγωγής του ριάλιτι ALP για τις ανάγκες του προγράμματος το οποίο γυριζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο TFI, συγκρούστηκαν για άγνωστο λόγο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της επαρχίας Λα Ρόχα. Ένα από τα ελικόπτερα ανήκε στην τοπική κυβέρνηση και το άλλο στη γειτονική επαρχία Σαντιάγκο ντελ Εστέρο. Οι πιλότοι εργάζονταν για τις αντίστοιχες επαρχιακές κυβερνήσεις. Η σύγκρουση των δυο ελικοπτέρων έγινε σε μια ορεινή τουριστική περιοχή της επαρχίας.
Το δυστύχημα είναι το πλέον πολύνεκρο που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία των ριάλιτι. Στο παρελθόν έχουν χάσει τη ζωή τους κι άλλοι συμμετέχοντες στα γυρίσματα εκπομπών επιβίωσης.
Στη Γαλλία, το 2013, το παιχνίδι επιβίωσης «Koh-Lanta» (την παραγωγή του οποίου έκανε όπως και του «Dropped» για το TF1 η εταιρία ALP), είχε διακοπεί μετά το θάνατο ενός υποψηφίου, του Ζεράρ Μπαμπέν, από οξύ καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της 13ης περιόδου· μετά το περιστατικό ακολούθησε η αυτοκτονία του γιατρού του προγράμματος.
Αλεξίς Βαλντίν
Τον Μάιο του 2009, ένας υποψήφιος της βουλγαρικής εκδοχής του παιχνιδιού επιβίωσης «Survivor», ο Νόντσο Βοντενιτσάροφ, 53 ετών, υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο σε νησί των Φιλιππίνων κατά τη διάρκεια μιας δοκιμασίας.
Μερικούς μήνες αργότερα, κατά τη διάρκεια του πακιστανικού «Survivor», ένας από τους υποψηφίους, ο Σάαντ Χαν, 32 ετών, πνίγηκε μπροστά στις κάμερες και στα μάτια των άλλων υποψηφίων, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας δοκιμασίας κολύμβησης στην Ταϊλάνδη. Έπρεπε να διασχίσει τη λίμνη της Μπανγκόκ κολυμπώντας και κουβαλώντας μια τσάντα επτά κιλών.
Τα γυρίσματα του ριάλιτι «Dropped» είχαν ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου στην Ουσουάια, μια περιοχή της Παταγονίας στο νότιο άκρο της Αργεντινής, ωστόσο μετά το τραγικό συμβάν θα διακοπούν και όλοι οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στη Γαλλία.