Με τέσσερα ερωτήματα-φωτιά επιχειρεί η κυβέρνηση να στριμώξει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στο STAR επισημαίνει ότι:
- Ενώ ο Γκίκας Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά που μετέφερε στο εξωτερικό ήταν δηλωμένα, το 2012 ήταν αδήλωτα στον Πόθεν Έσχες του, παρ’ όλο που ο ίδιος ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. «Αν ο κ. Χαρδούβελης τα δήλωσε το 2014 αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκαν με δύο χρόνια καθυστέρηση», εξηγεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
- Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα έστειλε τμηματικά σε 56 δόσεις στο διάστημα από 5 Μαΐου έως 17 Ιουνίου 2012 επειδή ένιωθε ανασφάλεια για το αν το ποσό αυτό θα έφτανε στον τελικό τραπεζικό λογαριασμό. «Δηλαδή ένα ανώτατο τραπεζικό στέλεχος για χρόνια δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες i-banking μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου», συμπεραίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Η κυβέρνηση θεωρεί ψευδή και τον ισχυρισμό ότι τα ποσά που εστάλησαν στο εξωτερικό ήταν κάτω των 10.000 ευρώ επειδή υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στις μεταφορές i-banking και όχι επειδή ο πρώην υπουργός ήθελε να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδας που παρακολουθεί τις μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό. Όπως επισημαίνει στο Μαξίμου η τράπεζα που χρησιμοποιήθηκε θέτει ως ανώτατο όριο στις υπηρεσίες i-banking εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ποσό των 50.000 ευρώ.
- Ο Γκίκας Χαρδούβελης επιχειρηματολογώντας είπε ότι έστειλε τα χρήματα αυτά στην Βρετανία. «Σωστό από μια άποψη, όμως για την ακρίβεια τα έστειλε σε κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας στη νήσο Τζέρσεϊ που ανήκει μεν στη βρετανική επικράτεια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τον έβδομο πιο σημαντικό φορολογικό παράδεισο στον κόσμο», λέει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το Μαξίμου δεν επιθυμεί να ρίξει λάσπη στον Γκίκα Χαρδούβελη, «ούτε και να ενθαρρύνει λογικές ανθρωποφαγίας. Απαντήσεις αναζητούμε στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν».