- Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ, προσθέτουμε 100 γρ. νερό (από τη βρύση, όχι ζεστό) και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα και αρχίσει να αχνίζει, αλλά πριν προλάβει να πάρει βράση, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε το μίγμα συνεχώς με τον αυγοδάρτη, όσο βρίσκεται πάνω στη φωτιά, μέχρι η κρέμα να δέσει και να αρχίσει να κοχλάζει.
- Την αδειάζουμε σε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 20×30 εκ. Προτιμάμε να είναι παραλληλόγραμμο, ώστε τα κομμάτια να βγουν τετράγωνα. Ωστόσο, αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στρογγυλό, διαμέτρου γύρω στα 26 εκ., ή ακόμη και ένα μεγαλύτερο πυρέξ. Εφόσον το γλυκό δεν θέλει φούρνο, μπορούμε να το φορμάρουμε και σε ένα πλαστικό σκεύος, ίδιων διαστάσεων.
- Σκεπάζουμε αμέσως την κρέμα με ένα κομμάτι μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί κρούστα.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 60΄.
- Περιχύνουμε κάθε κομμάτι με 1 κ.σ. ροδόνερο και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη. Το μαλεμπί είναι σχετικά άγλυκο και γλυκαίνει από την άχνη.
⇔
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και μοιράζουμε σε πιάτα (το πρώτο κομμάτι ίσως δεν βγει πολύ καλά). Αν προτιμάτε, μπορείτε να το σερβίρετε με λίγο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο ή βύσσινο αντί για ροδόνερο.
Πηγή: Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες