Το φαγητό είναι το μεγάλο πάθος των κατοίκων της Σιγκαπούρης. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που τα εστιατόρια συχνά αδυνατούν να καλύψουν τις θέσεις εξειδικευμένων σερβιτόρων.
Έτσι δεν είναι και πολύ παράξενο που ένα εστιατόριο της Σιγκαπούρης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφη (τα γνωστά drones) προκειμένου να παρέχει γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, τα συγκεκριμένα αεροπλανάκια έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πιάτα και ποτήρια βάρους έως δύο κιλά. H απογειωμένη κουζίνα του εστιατορίου είναι απόλυτα ασφαλής για τους πελάτες αφού η πλοήγηση των τεχνολογικών αυτών μικρο-θαυμάτων που προσγειώνονται πάνω στα τραπέζια γίνεται μέσω ενός συστήματος υπέρυθρων ακτίνων.
Όσο για τους σερβιτόρους, αντί να τρέχουν από τραπέζι σε τραπέζι, κάθονται και ως… πιλότοι εξ αποστάσεως φροντίζουν ώστε τα αεροσκάφη να μεταφέρουν με ασφάλεια και ταχύτητα τα πιάτα στον κάθε πελάτη. Από σερβιτόροι… χειριστές.