Η επιθυμία του Στίβεν Χόκινγκ να την συναντήσει ήταν έκπληξη και για την ίδια. Ωστόσο η Τζένη Λειβαδάρου που κάνει το διδακτορικό της στο Κέιμπριτζ, θεώρησε πως θα είναι μια σύντομη γνωριμία με αφετηρία το ότι και η ίδια πάσχει από μυοπάθεια και κινείται με αμαξίδιο και τίποτα παραπάνω.
Τελικά η Τζένη είχε άδικο. Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα Νέα, ο διάσημος φυσικός και διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του Κέιμπριτζ, όχι μόνο έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για την περίπτωσή της αλλά έμεινε και μαζί της δύο ώρες!
Κι αν σκεφθεί κανείς ότι υπάρχουν καθηγητές στο φημισμένο πανεπιστήμιο της Αγγλίας που δεν τον έχουν συναντήσει ποτέ, δικαιολογημένα η Ελληνίδα φοιτήτρια αισθάνεται προνομιούχα.
«Περίμενα ότι απλώς θα ήταν μια σύντομη γνωριμία. Άλλωστε, είχα ακούσει ότι ο Στίβεν Χόκινγκ για να υποβάλει μια ερώτηση με τα μάτια του πληκτρολογεί τα γράμματα που εμφανίζονται στην οθόνη του. Αν όμως οι απαντήσεις που παίρνει δεν είναι ολοκληρωμένες, χρειάζεται να επανέρχεται με δεύτερες διευκρινιστικές ερωτήσεις. Πράγμα που μπορεί να είναι κουραστικό ή βαρετό γι’ αυτόν» εξήγησε η διδακτορική φοιτήτρια.
Προφανώς όμως οι απαντήσεις που του έδινε προκάλεσαν το ενδιαφέρον του και έτσι η συνάντησή τους διήρκεσε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.
«Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο, με τον οποίο προσέγγιζε έναν φοιτητή. Ρωτούσε να μάθει, αν έχω προσωπικό βοηθό. Έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον» πρόσθεσε.
Μετά τη συζήτηση, ο φυσικός πρότεινε στην Ελληνίδα φοιτήτρια να γευματίσουν μαζί στο εστιατόριο του πανεπιστημίου. Όταν εμφανίστηκαν στην αίθουσα «όλοι ξαφνικά σιώπησαν. Κι αυτό, γιατί ο Χόκινγκ γενικά δε μιλάει, δεν εμφανίζεται συχνά».
Από εκείνη τη στιγμή, όπως ήταν φυσικό, η Τζένη έχει γίνει θέμα συζήτησης στο φημισμένο πανεπιστήμιο μια και όλοι θέλουν να μάθουν ποια είναι και πώς γνώρισε τον Στίβεν Χόκινγκ.