- Ροδίζουμε ελαφρά τα τέσσερα κρεμμύδια με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, τον πολτό ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν πηχτή σάλτσα.
- Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, μουλιασμένο και στραγγισμένο, το ένα κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 30΄.
⇔
Συνοδεύουμε αν θέλουμε με πλιγούρι πιλάφι.
- Πηγή: Σούλα Μπόζη, Καππαδοκία, Ιωνία, Πόντος: Γεύσεις & Παραδόσεις, εκδ. Αστερισμός – Λ. Έβερτ, Αθήνα 1997.